У Харкові вже сімнадцять років не можуть побудувати КРЦ – подробиці

Завдяки принциповій позиції прокуратури Харківській міській раді буде повернуто земельну ділянку вартістю 41 млн грн.

Суд задовольнив позовну заяву керівника Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради до приватного підприємства щодо розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки площею 1 га, ринкова вартість якої складає 41 млн гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що одним із підприємств у 2006 році отримано в оренду земельну ділянку по вул. Заводу Комсомолець (на теперішній час – вул. Букова) м. Харкова площею 1 га для будівництва культурно-розважального центру з гостьовою стоянкою машин.

Проте підприємством-орендарем не розпочато будівництво вже протягом 17 років, не отримано передбачених законодавством дозвільних документів на здійснення будівництва, встановлених договором оренди землі.

Крім того, з 2017 року підприємством не сплачується орендна плата, у зв’язку з чим місцевий бюджет недоотримує значну суму коштів, що в свою чергу значною мірою порушує економічний інтерес держави.

Господарський суд Харківської області задовольнив позовні вимоги прокурора в повному обсязі. Наразі триває строк на апеляційне оскарження рішення.

земля у Харкові, оренда у Харкові

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Бачив весь район: що горіло у Харкові 20 червня ввечері

Ввечері 20 червня у Харкові сталася пожежа, попередньо, через влучання блискавки у пошкоджену трубу газопроводу. На місці одразу почали працювати рятувальники.

"Велися аварійні роботи з ремонту каналізації, зсунувся ґрунт, розірвало трубу газопроводу. Попередньо, загорілося внаслідок удару блискавки. Газ перекрили вже раніше, але він середнього тиску — виходить з труби, догорає. Нині інформації про травмованих немає", — повідомили в ДСНС.

Мешканка Франківщини минулого року передала Харкову рослини: що з ними стало (ФОТО)

Саджанці гібіскусу у квітні минулого року надіслала до Харкова пенсіонерка Надія Крупенич з міста Бурштин (Івано-Франківська обл.). Рослини було висаджено спеціалістами Спеціалізоване Комунальне Підприємство "Харківзеленбуд" біля Сухого фонтану на площі Свободи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Який мають вигляд рослини тепер, дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися