У Харкові юристи працюють по справі електронного підпису Кернеса

Справа про електронний підпис Кернеса: Юристи працюють для встановлення істини

Група юристів працює над встановленням істини у справі про можливе підроблення електронного підпису мера Харкова Геннадія Кернеса у 2020 році. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію "Думки".

У Харкові слідчі дії у провадженні за фактом можливого підроблення електронного підпису Геннадія Кернеса під час виборів у 2020 році фактично не ведуться. Про це депутат Харківської облради від партії "Блок Кернеса – Успішний Харків" Кирило Кернес сказав в інтерв'ю виданню "Думка".

"Ні, мене ніхто не запрошував (на слідчі дії – ред.). І взагалі, на мою думку, реального розслідування не проводиться. Говорили багато, а зробленого – нуль. Пам'ятайте інтерв'ю пана Терехова, де він казав, що особисто зацікавлений у встановленні істини: чи був цей факт чи не був? Зараз його "особиста зацікавленість" набула реальний другий зміст", - сказав він.

Кирило Кернес зазначив, що зараз команда юристів займається цим питанням, однак істину мають встановити правоохоронні органи.

"Це мають з'ясувати правоохоронні та слідчі органи. Терехов говорив, що він перший, хто хоче встановити істину у цьому питанні. Так ось у найближчому майбутньому йому представиться можливість пояснити деякі невідповідності його слів і реальних подій. Але не забігатиму наперед. Зі свого боку, хочу сказати, що ми з командою юристів старанно працюємо над встановленням істини в цьому питанні. І Ви, і всі харків'яни скоро дізнаєтесь про результати нашої роботи", - сказав Кернес.

Нагадаємо, що в січні 2021 року депутатка Харківської міської ради Аліна Мустафаєва звернулася до прокуратури з вимогою перевірити справжність електронного підпису покійного Геннадія Кернеса під поданням щодо кандидатури на посаду секретаря міськради Ігоря Терехова.

Мустафаєва оприлюднила відповідь прокуратури про відкриття кримінального провадження за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України (підробка документів) за її зверненням.

У свою чергу 19 січня 2021 року Ігор Терехов заявив, що електронний підпис Геннадія Кернеса під поданням на посаду секретаря міськради обов'язково пройде перевірку на справжність.

"Я хочу приєднатися до тих, хто цю перевірку просить. Ми абсолютно нормально до цього ставимося. Все абсолютно зроблено за законом, все абсолютно легітимно. Хто, як не я, перший зацікавлений в тому, щоб ця перевірка пройшла, щоб компетентні органи зробили висновки. І я абсолютно впевнений, що коли закінчиться ця перевірка, ті люди, які її ініціювали, повинні будуть перед усіма вибачитися і сказати про те, що вони були неправі", - сказав Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У соцмережах розганяють повідомлення, що "вагнерівці" захопили місто на Харківщині

Бійці ПВК "вагнер" захопили Вовчанськ у Чугуївському районі та ведуть бої за село Руська Лозова у Харківському районі. Цю інформацію поширюють російські пропагандисти і "воєнкори" у Telegram. Російський фейк спростував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, інформують "Коментарі. Харків".

Усе це – не відповідає дійсності. Для дестабілізації ситуації ворог періодично вкидає до інфопростору фейкову інформацію щодо захоплення тих чи інших населених пунктів, заявив у коментарі "Укрінформу" очільник Харківської ОВА Синєгубов.

"Варто довіряти лише повідомленням з офіційних джерел. На сьогодні під тимчасовою окупацією перебувають 29 населених пунктів Харківщини. Жодного просування у ворога на території Харківської області немає", – зазначив Синєгубов.

Голова ХОВА додав, що загарбник постійно випробовує нашу оборону на міцність і використовує ДРГ, але усі ці спроби зустрічають рішучий спротив ЗСУ та не мають успіхів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися