Що з’явиться у нових житлових мікрорайонах Харкова

У Харкові планують економити ресурси та вирішити проблеми зі світлом.

Сонячні електростанції планують встановлювати в лікарнях, школах, дитячих садках, щоб забезпечити їм стабільне живлення. Про це 14 липня після відкриття такої станції у Міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

Крім того, сонячні панелі мають з'явитися у нових житлових мікрорайонах. За словами мера, у переході України на альтернативну енергетику зацікавлені міжнародні партнери, зокрема, США, Великобританія та Німеччина.

"Це забезпечить стабільне електропостачання наших установ соціальної сфери та дозволить економити ресурси. Протягом двох-трьох років, якщо дозволить воєнна ситуація, ми зможемо прийти до сонячної енергетики. А поки що робитимемо це потроху", - підкреслив Ігор Терехов.

За його словами, надалі сонячні електростанції планують встановлювати у співпраці з благодійним фондом "RePower Ukraine", іншими донорами та силами місцевого бюджету.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області руйнуються тимчасові мости: на дорогах перевіряють автівки

У зв’язку з великою інтенсивністю руху вантажних транспортних засобів відбуваються процеси руйнації проїзної частини на штучних спорудах. Як наслідок, на автомобільній дорозі Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка ( поблизу села Задонецьке) підрядні організації провели аварійні роботи щодо заміни дерев'яного настилу на тимчасовому мосту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Також на дорогах державного значення розміщено 17 майданчиків для проведення габаритно-вагового контролю. Кого будуть перевіряти – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися