У Харкові комунальники запустили власне виробництво

Два комунальних підприємства налагодили власне виробництво.

КП "Комплекс з вивозу побутових відходів" освоїло виробництво урн для збирання бросового сміття. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію комунального підприємства.

Такий тип урн – один із найпоширеніших на  вулицях Харкова і є зручним в обслуговуванні. Проте через регулярні обстріли міста багато урн було пошкоджено, а деякі – знищені.

Навесні комунальники оновлювали урни, зокрема, ремонтували їх, міняли пошкоджені елементи та фарбували. А зараз на підприємстві освоїли і власне міні-виробництво урн такого типу. Працівники КВПВ виготовляють всі складові частини, зварюють їх, фарбують та готують бетоновані майданчики, що дозволяє знизити собівартість урн утричі.

На підприємстві запланували виготовити 80 таких антивандальних урн, більшість з яких вже готова і встановлюється на вулицях Харкова.

урни у Харкові, вивіз сміття у Харкові

Також КП "Харківблагоустрій" запустило власне виробництво візків для прибирання. У рамках першої партії в майстерні підприємства планується виготовити для двірників 120 таких візків. Як повідомив майстер служби з санітарного очищення та благоустрою території Сергій Калашніков, ці вироби з металевого профілю – легкі та міцні, об'єм бака – 90 літрів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області руйнуються тимчасові мости: на дорогах перевіряють автівки

У зв’язку з великою інтенсивністю руху вантажних транспортних засобів відбуваються процеси руйнації проїзної частини на штучних спорудах. Як наслідок, на автомобільній дорозі Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка ( поблизу села Задонецьке) підрядні організації провели аварійні роботи щодо заміни дерев'яного настилу на тимчасовому мосту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Також на дорогах державного значення розміщено 17 майданчиків для проведення габаритно-вагового контролю. Кого будуть перевіряти – читайте за посиланням.

Що відбувається на станції метро "Київська" у Харкові

У звʼязку з необхідністю дотримання норм законодавства України було виконано дерусіфікацію написів на колійних стінах станції "Київська" з її назвою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП "Харківський метрополітен".

Зазначимо, що через новину про заміну назви станції метро з російської на українську у соцмережах коментатори почали висловлювати негатив стосовно шрифту, яким замінили стару назву. Люди писали про деградацію щодо неможливості відтворити шрифт та інші негативні коментарі.

В комунальному підприємстві розповіли, чому використали такий шрифт – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися