Дружба народів та багато інших: що у Харкові вимагають демонтувати активісти

Активісти вимагають прибрати більше 120 згадок про росію та радянщину у Харкові.

Активісти організації "Деколонізація. Україна" вимагають від харківської влади демонтувати скульптуру, яка уособлює "дружбу" між російським і українським народами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації у соцмережах.

"У Харкові треба нарешті демонтувати скульптуру встановлену на честь так званої дружби між російським та українським народами.

Надіслали звернення до міської ради з вимогою демонтувати це одоробло негайно", – зазначають активісти.

Крім того, організацією було упорядковано перелік об'єктів, які треба демонтувати у Харкові в рамках деколонізації. Це пам'ятники, меморіальні дошки, серпи та молоти на фасадах будівель.

демонтаж пам'ятників у Харкові

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області руйнуються тимчасові мости: на дорогах перевіряють автівки

У зв’язку з великою інтенсивністю руху вантажних транспортних засобів відбуваються процеси руйнації проїзної частини на штучних спорудах. Як наслідок, на автомобільній дорозі Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка ( поблизу села Задонецьке) підрядні організації провели аварійні роботи щодо заміни дерев'яного настилу на тимчасовому мосту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Також на дорогах державного значення розміщено 17 майданчиків для проведення габаритно-вагового контролю. Кого будуть перевіряти – читайте за посиланням.

Що відбувається на станції метро "Київська" у Харкові

У звʼязку з необхідністю дотримання норм законодавства України було виконано дерусіфікацію написів на колійних стінах станції "Київська" з її назвою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП "Харківський метрополітен".

Зазначимо, що через новину про заміну назви станції метро з російської на українську у соцмережах коментатори почали висловлювати негатив стосовно шрифту, яким замінили стару назву. Люди писали про деградацію щодо неможливості відтворити шрифт та інші негативні коментарі.

В комунальному підприємстві розповіли, чому використали такий шрифт – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися