Фахівці прогнозують зростання захворюваності на грип та ГРВІ на Харківщині. Цифри

В деяких районах Харківської області значно перевищено епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ

Минулого тижня, протягом 27 січня – 2 лютого, у Харкові та області на грип захворіло майже 6,5 тисяч людей. Понад 66% хворих – діти. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у ДУ "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

У порівнянні з попереднім тижнем кількість захворілих збільшилася більше ніж на 35%. Кількість дітей, що захворіли, виросла більше чим на 52%.

В цілому рівень захворюваності на Харківщині характеризують як низький. Він нижче епідемічного порогу на 42,4%.

Проте у деяких районах Харківської області зафіксували перевищення рівня власних епідемічних порогів. Так, у Великобурлуцькому районі епідемічний поріг перевищено на 80%, у місті Первомайському  майже на 27%, у Красноградському – понад 23,3%, у  Нововодолазькому майже на 20%, у Куп`янському  - майже на 14%, у Зміївському - на 13,5%, у Валківському районі – майже на 6%. 

У Коломацькому районі спеціалісти зафіксували перевищення показника більше ніж у два рази. Це найвищий показник на Харківщині - 1101,32 хворих на 100 тисяч населення. Найменше хворіють на грип у Лозовій - 103,54 хворих на 100 тисяч населення.

Минулого тижня госпіталізували 231 хворого. З них 175 - діти. 

Фахівці прогнозують зростання захворюваності.

Всього, з початку епідемічного сезону на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції перехворіло майже 3% мешканців Харкова та області. Понад 60% з них – діти.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що через епідеміологічну ситуацію і профілактику вірусних інфекцій кілька навчальних закладів під Харковом закрили на карантин. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися