До уваги харків’ян, які отримали грошову допомогу: будуть перевірки

Компенсацію за пошкоджене майно можна витратити лише в певних магазинах

В громади Харківщини надходить компенсація громадянам, які задають одне і теж питання – де можно використати кошти, з ким заключати договори, у кого можно придбати матеріали. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Старосалтівської селищної військової адміністрації.

Витратити кошти можна лише в магазинах, які включені в цей перелік.

Кошти повинні бути витрачені на проведення ремонтних робіт, зазначених у чек-листі.

Після завершення ремонтних робіт, визначених у чек-листі, отримувач компенсації зобов’язаний протягом 15 робочих днів подати (засобами Порталу Дія з урахуванням його технічної можливості або в паперовій формі через адміністратора центру надання адміністративних послуг, посадову особу органу соціального захисту населення або нотаріуса) повідомлення про завершення ремонтних робіт.

У подальшому за переліком, який повинен бути сформований за допомогою РПЗМ, Комісія повинна буде провести верифікацію (фактично комісійне обстеження). Метою верифікації є встановлення факту цільового використання компенсації для придбання будівельної продукції для проведення ремонту за кожним видом ремонтних робіт, визначених у чек-листі.

В рамках верифікації перевіряється відповідність фактично проведених робіт та/або придбаних товарів будівельної продукції за кожним видом ремонтних робіт, визначених у чек-листі.

Результати верифікації фіксуються в акті верифікації, форма якого наведена у додатку 4 до Порядку 381, який вноситься в Реєстр пошкодженого та знищеного майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Шопінг за рахунок бюджету: на що витрачала кошти харківська поліклініка

В одній з поліклінік Харкова купували футболки та кросівки по 5-6 тисяч гривень.

До компанії “сумнівних витрат” бюджетниками в різних регіонах України (наприклад, закупівля барабанів у київські укриття чи проведення семінарів з проєктів NFT) можна сміливо додавати закупівлі харківської поліклініки № 24. Адже придбання футболок по 5000 гривень за штуку або пари кросівок за 6000 гривень – це справжня розкіш під час війни. Розслідування стосовно закупівель у медзакладі міста провів Харківський антикорупційний центр, повідомляють "Коментарі. Харків".

29 червня Харківська міська поліклініка №24 уклала договір щодо придбання чотирьох футболок на 21 000 гривень з ФОП Клименко Артем Вікторович. З якою метою купували дорогий одяг та взуття і що буде керівнику закладу – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися