Скільки у Харківській області виділять на обстеження постраждалих будівель

Харківська ОВА виділить шість мільйонів гривень на обстеження постраждалих будівель

Департамент містобудування та архітектури ХОВА оголосив торги щодо технічного обстеження будівель, постраждалих внаслідок збройної агресії рф проти України у 2023 році.

Мова йде про їхнє обстеження та модернізацію. Очікувана вартість робіт шість мільйонів гривень. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо під час моніторингу системи “Prozorro”, інформують "Коментарі. Харків".

У звітах обстеження замовник очікує висновки про технічний стан основних будівельних конструкцій та інженерних систем і об’єкта в цілому. Окрім того, у документі серед іншого мають бути обґрунтовані рекомендації щодо вжиття заходів для забезпечення надійності та безпеки під час подальшої експлуатації об’єкта, зокрема (за необхідності) рекомендації щодо заходів з технічного обслуговування об’єкта, заходів з відновлення експлуатаційних властивостей об’єкта, заходи щодо режиму експлуатації об’єкта і конструктивних рішень з підсилення та захисту окремих конструкцій.

Йдеться про обстеження 258 будівель на території області: будинків культури, шкіл, дитячих садків, адмінбудівель, храмів, багатоповерхових будинків, котелень, а також Зміївської ТЕС.

Цікаво, що в технічному завданні обстеження кожної будівлі оцінили у 23 200 гривень, а Зміївської ТЕС – у 37 600 гривень.

У потенційних учасників є питання до замовника, зокрема, щодо неможливості розрахувати кошторис, коли в технічному завданні відсутня інформація про площу та будівельний об’єм кожного з об’єктів. Відповіді департаменту ХОВА поки що немає.

Також варто відзначити, що середня вартість обстеження будинків у Харкові була значно вищою, ніж заявлена ціна у тендері.

Нагадаємо, департамент житлово-комунального господарства Харківської міськради та управління, що йому підпорядковується, з початку 2023 року заплатили за техобстеження постраждалих внаслідок збройної агресії рф будинків понад 20 млн гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чому мешканці Харківщини не погоджуються на евакуацію

Наразі на території Куп’янської громади залишається понад 12 тисяч людей і більше півтисячі дітей. Місцеві не поспішають евакуюватися у більш безпечні райони Харківщини. Про це в етері телемарафону повідомив начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін, інформують "Коментарі. Харків".

"Станом на зараз на території Куп’янської громади проживає понад 12 тисяч людей, з них 546 дітей. Хоча у місті з листопада діє добровільна евакуація. Але люди нехтують пропозицією", – повідомив Андрій Беседін.

Чому люди залишаються під обстрілами та наражають на небезпеку дітей – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися