У Харкові відзначили свято та встановили рекорд (ФОТО)

Рекорд офіційно зафіксували представники Національного реєстру рекордів України

У Харкові у Всесвітній день радості  встановили рекорд України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

ГО “Можливості. Мотивація. Медіа” 1 серпня провела захід, під час якого 512 дітей віком від 6 до 9 років майже з усіх областей України одночасно отримали дзвінок-вітання від анімованого персонажа Морквинки. Персонаж телефонував через додаток “Ізі Бізі”.

Протягом 20 хвилин діти разом з новим другом малювали, гралися та виконували інтерактивні завдання. Цей рекорд офіційно зафіксували представники Національного реєстру рекордів України.

За кожною Морквинкою, для встановлення рекорду, “сховався” волонтер, який за допомогою програми керував діями та голосом персонажа. В ініціативі, спрямованій на психологічну підтримку дітей, взяли участь міжнародні волонтерські організації, всеукраїнські благодійні фонди, студенти 40 університетів України, підприємці, психологи та вчителі.

У Департаменті у справах сім'ї, молоді та спорту пояснили, що мета ініціативи - подарувати дітям позитивні емоції, які змогли б прибрати з їхньої пам'яті страхи та травматичні спогади.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у територіальному центрі надання соціальних послуг Немишлянського району продовжує діяти пункт збору допомоги. До пункту мешканці району та волонтери приносять речі, предмети побуту. Все - що необхідно для забезпечення життєдіяльності людей, які опинились у складних життєвих обставинах. Допомогу вже надали 780 внутрішньо переміщеним особам, людям похилого віку та іншим мешканцям району пільгових категорій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися