На кордоні Харківщини з росією виникли проблеми

Олег Синєгубов провів зустріч з представниками Нацради з питань телебачення та радіомовлення

Під час наради обговорили відновлення українського мовлення на деокупованих територіях та протидію ворожій пропаганді. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, на Харківщині створено робочу групу з вирішення проблемних питань інформаційної безпеки та розвитку інформаційного простору. У межах цієї групи напрацьовано план дій на 2023 рік щодо відновлення теле- і радіовеж.

"Інформаційна безпека – це надзвичайно важливо, адже мешканці Харківщини мають бути захищені від ворожої пропаганди та мати доступ до правдивої інформації. З 1 червня запустили в тестовому режимі державний мультиплекс МХ-7 у Харківській, Лозівській, Кегичівській, Барвінківській та Великобурлуцькій громадах. Із 3-го липня у Великому Бурлуці було запущено трансляцію в аналоговому форматі ефіру Національної суспільної телерадіокомпанії України", – розповів начальник Харківської ОВА.

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк наголосила, що серед харківських мовників фіксується виконання мовної політики на 100%.

"Забезпечення інформаційної безпеки на прикордонних територіях Харківщини наразі для нас – це пріоритет. Знаємо проблеми, які тут існують, а саме: проникнення російського пропагандистського ресурсу, втрати інфраструктури. Насамперед, ми пишаємося харківськими медійниками, які працюють в таких тяжких умовах. Для нас важлива співпраця з військовою адміністрацією, тому що є такі проблеми, які можна вирішувати спільно і на місцях", – додала Ольга Герасим’юк.

Пропаганді країни-агресора в медіапросторі ефективно протидіють правоохоронні органи. Зокрема, через ресурс "StopRussia|MRIYA" та Телеграм-бот @stopdrugsbot кіберполіція ліквідує інформаційні джерела російських пропагандистів та виявляє осіб, які підтримують агресію рф проти України.

"Завдяки підприємцям Харківської області на етикетках харчової продукції поширюємо QR-код, за допомогою якого можна перейти на наші ресурси. Це зроблено з метою, щоб звичайні громадяни з проукраїнською позицією могли долучитися до проєкту і блокувати пропагандистські Телеграм-канали", – сказав начальник управління протидії кіберзлочинам в Харківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Валерій Береза.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чому мешканці Харківщини не погоджуються на евакуацію

Наразі на території Куп’янської громади залишається понад 12 тисяч людей і більше півтисячі дітей. Місцеві не поспішають евакуюватися у більш безпечні райони Харківщини. Про це в етері телемарафону повідомив начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін, інформують "Коментарі. Харків".

"Станом на зараз на території Куп’янської громади проживає понад 12 тисяч людей, з них 546 дітей. Хоча у місті з листопада діє добровільна евакуація. Але люди нехтують пропозицією", – повідомив Андрій Беседін.

Чому люди залишаються під обстрілами та наражають на небезпеку дітей – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися