Мешканці Харкова та області накопичили мільйонні борги за житлово-комунальні послуги. Статистика

Мешканці Харківщини зустріли Новий 2020 рік з боргами за комуналку

У грудні 2019 року мешканці Харківської області сплатили за житлово-комунальні послуги 1189,6 мільйонів гривень. Це трохи більше 80% від нарахованого. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у ГУ статистики в Харківській області.

Більше всього у грудні минулого року населення заплатило за електроенергію – майже 112% від нарахованого (це з урахуванням погашення боргів попередніх періодів). Загальна сума сплаченого склала 228,3 мільйони гривень.

В управлінні статистики вирахували, що середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у останньому місяці минулого року становили 2182,6 гривень. Це із розрахунку 150 кВт витраченої електроенергії.

На кінець грудня минулого року заборгованість населення зі сплати за централізоване опалення та гарячої воду склала 3302,7 мільйонів гривень. За природний газ заборгували 2707,5 мільйонів гривень, за холодну воду та водовідведення – 504,5 мільйони гривень, за утримання будинків та прибудинкових територій – 405,3 мільйонів гривень, за вивезення побутових відходів - 133,4 мільйони гривень, за постачання електричної енергії – 564,9 мільйонів гривень.

Протягом минулого року уклали 3,6 тисячі угод щодо реструктуризації заборгованості. Її загальна сума – 22,6 мільйонів гривень. З них вже сплатили – 10,7 мільйонів гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у платіжках за січень, які харків'яни отримають в лютому, ціни на опалення будуть нижче. У міськраді пообіцяли, що вони зменшаться ще на 14%.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися