У Коломацькій громаді на Харківщині змінили герб

Депутати селищної ради обирали серед варіантів, які запропонували мешканці громади

Конкурс проходив три місяці. Змінити герб вирішили через те, що там був зображений Іванівський завод, якого вже немає. 

Як розповіла начальниця відділу економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та комунальної власності Коломацької селищної ради Тетяна Обихвост, з усіх варіантів герба, які подавали місцеві жителі, відібрали декілька, повідомляє видання "Слобідський край". 

"Потім депутати голосували за один із них. Обрали такий герб, який більше належить до сучасності громади. Додали туди елементи маку та пшениці, як символ сільськогосподарського району. Це все на жовто-блакитному прапорі, знизу старий герб, а зверху стара фортеця", – розповіла Тетяна Обихвост.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перейменування 60 об'єктів у Зміївській громаді на Харківщині. 22 серпня на 47-й позачерговій сесії Зміївської міської ради депутати більшістю голосів проголосували за впорядкування об’єктів топоніміки у відповідності до чинного законодавства України. Цьому передувала процедура громадського обговорення, а напередодні рішення про перейменування вулиць та провулків було ухвалене на засіданні виконавчого комітету ради. Відтак на виконання рішення сесії одній з центральних вулиць Змієва, названій на честь радянського космонавта Юрія Гагаріна, повернули її історичну назву — Лиманська. Єдина вулиця із запропонованого списку не змінила назви. Це — вулиця Комарова в селі Костянтівка. Згідно з колективним листом місцевих жителів, її не перейменували. Але тепер вона називається на честь Михайла Комарова — українського письменника, бібліографа, критика, фольклориста, перекладача і лексикографа.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися