Ухвалено нові тарифи на деякі комунальні послуги в Харкові

На засіданні міськради були ухвалені тарифи на послуги опалення та гарячого водопостачання

Харківська міськрада повідомляє, що у новому опалювальному сезоні тарифи на послуги опалення та гарячого водопостачання для населення міста Харкова не зміняться. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 24 серпня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

Заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв зазначив, що в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на зазначені комунальні послуги, і, згідно з рішенням виконкому, тарифи для населення міста Харкова залишаються на рівні тарифів, які діяли станом на 24 лютого 2022 року, а саме:

на послугу з постачання теплової енергії:

- для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії - 1539,50 грн/Гкал (з ПДВ);

- для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії - 39,38 грн за 1 кв. м на місяць (з ПДВ);

на послугу з постачання гарячої води:

- за умови підключення рушникосушильників - 93,22 грн за 1 куб. м (з ПДВ);

- за відсутності рушникосушильників - 86,32 грн за 1 куб. м (з ПДВ).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про зріст цін на комунальні послуги в Харківській області. Комунальне підприємство “Вода” Валківської міської ради Харківської області повідомили про введення з 1 серпня 2023 року плати за абонентське обслуговування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Валківської міської ради.  У міській раді зазначили, що плата за абонентське обслуговування - це платіж, який споживач сплачує постачальнику комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг для відшкодування витрат постачальника, пов’язаних з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, а також за виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговування абонентів (крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем водопостачання та водовідведення).  Абонентська плата нараховується у фіксованому розмірі незалежно від того, користувалися послугою чи ні. А також нараховується на один особовий рахунок незалежно від кількості мешканців та об’єму споживання, і сплачується щомісячно – про це буде інформувати додатковий пункт в розрахунковій квитанції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися