Одна з окрас Харкова відзначила свій ювілей – деталі

Головному корпусу Каразінського університету — 60 років

Головна університетська будівля завжди привертає до себе увагу харків’ян і гостей нашого міста. Тривалий час вона була найвищою світською спорудою Харкова. Зведена у 1929–1932 роках, вона отримала впізнаваність під назвою "Будинок проєктів". У вересні цього року головному корпусу ХНУ імені В. Н. Каразіна виповнюється 60 років. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Університету.

Конструктивістський хмарочос першої третини XX століття сильно постраждав у роки Другої світової війни й у 1950 році був переданий університету. Тринадцять років тривала його відбудова. 7 вересня 1963 року головний корпус було урочисто відкрито. Університет отримав 61 000 квадратних метрів площі.

Архітектори будівлі — Сергій Серафімов і Марія Зандберг-Серафімова. Відбудовували корпус співробітники та студенти університету під керівництвом архітекторів і дизайнерів Веніаміна Костенка, Олександра Касьянова, Володимира Ліпкіна та інших.

Головний корпус університету — пам’ятка історії, культури та архітектури місцевого значення. З ним пов’язана діяльність видатних науковців XX і XXI століть: астронома Миколи Барабашова та математика Олексія Погорєлова, фізика Іллі Ліфшиця та психолога Петра Зінченка, соціолога Олени Якуби й археолога Бориса Шрамка, а також багатьох інших.

"Головний корпус Каразінського — окраса міста, вітчизняної науки й освіти. Цьогоріч він прийняв тисячі нових абітурієнтів, магістрів, аспірантів. Традиції Каразінського продовжують нові покоління", – зазначають в університеті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

ППО та військові у центрі Харкова – що відбувається

Харківський міський голова Ігор Терехов і представники соціально відповідального бізнесу передали шість пікапів та військове обладнання силам протиповітряної оборони. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Для чого необхідна ця техніка, та чому харків’яни зможуть спати спокійніше – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися