У одній з громад Харківщини йде опитування щодо перейменування вулиць

Назви топонімів пропонують змінити у п'яти населених пунктах Старосалтівської громади

Участь в опитуванні щодо перейменування вулиць у Старосалтівській громаді Чугуївського району зможуть взяти лише мешканці цих вулиць. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Старосалтівської СВА.

Громадське обговорення триватиме з 15 вересня до 20 листопада 2023 року. Жителі зможуть висловити свої пропозиції у паперовій анкеті чи проголосувати онлайн за посиланнями на сайті селищної військової адміністрації. Учасники обговорень можуть погодитися чи не погодитися із запропонованими назвами або зазначити свій варіант.

Списки вулиць та пропозицій:

Старий Салтів:

вулиця 8 Березня – Волонтерська

вулиця Сибірська – Степова

Зарічне:

вулиця Гагаріна – Космічна 

вулиця Лермонтова – Літературна 

вулиця Рибалко – Рибалок

провулок Гагаріна – провулок Космічний

Молодова:

вулиця Першотравнева – Соборна

Федорівка:

вулиця Панфилівська

Хотімля:

вулиця 9 Травня – Паркова 

вулиця Єсеніна – Поетична

вулиця Гагаріна – Бандери

вулиця Галана – Вишнева

вулиця Маяковського – Квітнева

вулиця Першотравнева – Травнева

провулок Першотравневий – провулок Травневий.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відмову перейменовувати вулиці на Лозівщині на честь загиблих героїв. Комісія з питань перейменування об’єктів топоніміки розглянула звернення щодо зміни назв вулиць на честь загиблих мешканців Лозівської громади. Відповідні звернення надійшли від рідних загиблих та ініціативних груп. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської громади.  У міській раді розповіли, що пропозиції ретельно вивчили та одноголосно дійшли згоди повернутися до цих питань після Перемоги. Члени комісії переконані, що зараз це дуже болюче питання для всіх близьких, які втратили своїх рідних на війні. “Тому до перейменувань необхідно підходити дуже коректно, зважено й з урахуванням думки родин загиблих Героїв й у цілому мешканців всієї громади”, - уточнили у міській раді. Секретар Лозівської міської ради  Юрій Кушнір розповів, що під час воєнних дій, перейменовуючи вулиці, намагаються обирати узагальнюючі назви, як відображають героїзм кожного захисника і його подвиг у захисті Батьківщини. У міській раді розповіли, що в одному з сіл громади, на вулиці Героїв Харківщини, яку  пропонують перейменувати на честь одного загиблого, раніше мешкало ще троє бійців, які також віддали свої життя, боронячи державу від загарбників. Тому члени комісії переконані, що зміна назви вулиці на честь одного буде не коректною. Більш доречно залишити існуючу назву, яка підсумовує питання увічнення пам’яті всіх загиблих.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися