В одній з громад Харківщини розпочалася реєстрація на отримання дров

В Ізюмі громадян почнуть забезпечувати безкоштовними дровами для опалення

У Ізюмі Харківської області розпочинається прийом заяв на безкоштовне забезпечення дровами на наступний опалювальний сезон. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Слобідський край".

3 18 вересня розпочинається прийом заяв від мешканців Ізюмської громади на безкоштовне забезпечення дровами паливними на опалювальний сезон 2023-24 років. На безкоштовне забезпечення дровами паливними мають право домоволодіння, де наявне тільки пічне опалення, тобто відсутнє централізоване та газове опалення. А також мешканці якого не користуються житловою субсидією. В першу чергу дровами будуть забезпечені:

- одинокі люди, подружжя похилого віку;

- сім’ї, до складу яких входять особи з інвалідністю І групи;

- сім’ї, до складу яких входять діти з інвалідністю підгрупи "А";

- сім’ї, до складу яких входять лише непрацездатні особи (діти, пенсіонери, особи з інвалідністю);

- сім’ї, в яких виховується троє та більше дітей, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- одинокі батько чи мати, які мають на вихованні дітей віком до 14 років;

- сім’ї, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям;

- інші вразливі категорії населення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відмову водіїв везти дрова та гуманітарку в прифронтове селище. У прифронтовій Дворічанській громаді Харківської області станом на 15 серпня лишаються 1044 людини. Зараз іде складна підготовка до зими, повідомляє "Суспільне Харків" з посиланням на керівницю Дворічанської селищної військової адміністрації (СВА) Галину Турбабу. По словам очільника громади, зараз у її жителів є потреба у дровах, буржуйках і генераторах. Зараз у Дворічанській громаді немає світла у Дворічній, Западному, Фиголівці та Одрадному. Коли може бути відновлене електропостачання зараз невідомо – на території громади йдуть бойові дії. "Ми забезпечуємо людей, нам передають генератори, ми їх передаємо у села, де немає світла. Генератори туди передаємо для колективного використання. Є непорозуміння, кожен хоче у свій двір генератор. Ми розуміємо, що під час зими буде проблема з дровами, бо деревину нам не завезуть, якщо ми десь зможемо її закупити, то з завезенням проблема — до нас небезпечно їхати. Відмовляються водії. Те саме і з гуманітарною допомогою — розвозимо самі", — розповіла Галина Турбаба. По словам очильниці Дворічанської СВА, в громаді залишаються 1044 мешканці. Останнім часом виїхали 20 чоловік, в основному самостійно. Частина мешканців переїхала в більш безпечні місця за підтримки волонтерів чи "Червоного хреста".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися