В одній з громад Харківщини формують раду з питань переміщених осіб

В Барвінківській громаді вже розпочали прийом документів для формування ради

З 12 вересня розпочато прийом документів для формування складу Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб по Барвінківській міській територіальній громаді. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з офіційного сайту Барвінківської громади. 

До складу Ради можуть входити особи, яким виповнилось 18 років.

Стати членом Ради запрошуються:

- внутрішньо переміщені особи, місцем фактичного проживання яких, згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, є Барвінківська міська територіальна громада. В тому числі, представники суб’єктів господарювання, які в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності та активи;

- представники від громадських об’єднань і благодійних організацій, діяльність яких спрямована на забезпечення та захист прав внутрішньо переміщених осіб і реалізацію проєктів у межах Барвінківської міської територіальної громади.

Участь у Раді здійснюється виключно на громадських засадах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про реалізацію промислової продукції на 100 млн грн у Харківській області. Начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що деокупація більшої частини Харківської області викликала позитивну динаміку поступового відновлення економіки. Так, у 2023 році реалізовано промислової  продукції на 100 млн, з них 40% – це переробна галузь, з якої третина – підприємства харчової промисловості. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Про відновлення роботи підприємств і забезпечення стабільності та розвитку бізнесу в Харківській області говорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. "Масштаби втрат від війни колосальні, а повне відновлення потребує величезних коштів та зусиль. Переконаний, конструктивна співпраця між органами влади усіх рівнів та громадянським суспільством допоможе нам впоратися з цими задачами якнайшвидше", – сказав Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися