У Харкові відкрили притулок для врятованих з лінії фронту тварин

Притулок відкритий для відвідувачів чотири рази на тиждень

У Харкові відкрили контактну кімнату з врятованими з лінії фронту котами: охочі можуть поспілкуватися та пограти з тваринами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Новини".

Засновниця центру та представниця організації "Порятунок тварин Харків" Ярина Вінтонюк каже, що котам, які проходять реабілітацію, важлива комунікація з людиною. 

Ідею кімнати подали військові, каже" Ярина Вінтонюк.

"До нас завітали військові. Побачили, скільки тут котиків, і кажуть: "Боже, кожен раз на позиції приїжджаємо, шукаємо котиків. Можна ми до вас будемо приїжджати?". І ми зрозуміли, що потрібно з'єднати котів із людьми", — розповіла Вінтонюк.

Контактна кімната працює чотири дні на тиждень, туди здебільшого приходять діти та військові.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про масову вакцинацію тварин на Куп'янщині від сказу. З метою профілактики сказу фахівцями Шевченківської та Великобурлуцької дільниць ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини проводилась вакцинація домашніх тварин проти сказу на території Куп’янського району. Так у період з 14 по 25 серпня проти сказу щеплено 262 домашні тварини, із них собак  - 112, котів – 150. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області. Шевченківською дільницею ветеринарної медицини щеплено проти сказу 202 тварини, із них собак 80, котів 122. Великобурлуцькою дільницею ветеринарної медицини у с. Великий Бурлук щеплено проти сказу всього - 60 тварин, із них собак 32, котів 28.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися