У Куп'янському районі на Харківщині тварин масово вакцинували від сказу

ГУ ДПСС в Харківській області повідомило про вакцинацію котів і собак у двох громадах Куп'янщини

З метою профілактики сказу фахівцями Шевченківської та Великобурлуцької дільниць ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини проводилась вакцинація домашніх тварин проти сказу на території Куп’янського району. Так у період з 14 по 25 серпня проти сказу щеплено 262 домашні тварини, із них собак  - 112, котів – 150. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

Шевченківською дільницею ветеринарної медицини щеплено проти сказу 202 тварини, із них собак 80, котів 122. Великобурлуцькою дільницею ветеринарної медицини у с. Великий Бурлук щеплено проти сказу всього - 60 тварин, із них собак 32, котів 28.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про безкоштовну стерилізацію та вакцинацію домашніх тварин у Старому Салтові на Харківщині. У селище Старий Салтів Харківської області 3 вересня на спеціально обладнаному автобусі приїде команда ветеринарних лікарів завдяки Благодійному фонду "ВетЕвак". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Салтівської селищної військової адміністрації. Ветеринари працюватимуть з 11:00 до 19:00 у Будинку культури на вулиці Перемоги, 21. "Обовʼязкова умова для отримання допомоги – приходити з твариною", – йдеться у повідомленні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про виявлення поліцейськими факту жорстокого поводження з тваринами у Харківському районі. Жінка у Докучаєвському Харківського району утримувала у квартирі у неналежних умовах понад 15 собак, яких майже не вигулювала та не забезпечувала достатньою кількістю їжі. До відділення поліції надійшла заява про те, що мешканка селища Докучаєвське 1970 р.н. жорстоко поводиться з тваринами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Патрульної поліції Харківської області. Громадянка рідко вигулювала собак на вулиці, фізичні потреби вони справляли в помешканні, де немає каналізації. За словами очевидців, тварини через вибите вікно квартири, яка розташована на першому поверсі, вистрибували на вулицю та кидалися на людей. Собаки не прищеплені від сказу. Крім того, господарка не забезпечує їх достатньою кількістю їжі та постійний доступ до води За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. 23 серпня поліцейські на підставі рішення суду провели слідчі дії у помешканні жінки, звідки вилучили 15 тварин, з яких 2 цуценят. Собаки знаходились у кволому та хворобливому стані. Після проведення огляду тварин передали для подальшого обстеження та лікування.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися