В одному з міст Харківщини відкрили альтернативне джерело водозабезпечення

У Лозовій пробурили свердловини, здатні забезпечити першочергові потреби міста

У Лозовій на Харківщині було прийняте рішення убезпечити місто, підготувавши запасні джерела водозабезпечення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Лозівської територіальної громади.

"Готуємо свердловини на випадок надзвичайної ситуації. Працівники "Лозоваводосервісу" зробили на об’єкті ремонт та оновили мережі. Вдячний депутатам міської ради, що підтримали фінансування з місцевого бюджету. Відбувся пробний запуск свердловин. Маємо запаси води на першочергові потреби. Розглядаємо ці джерела суто як запасні, адже собівартість води з глибини виходить значно вищою. Потрібно ще попрацювати над доочищенням. Шукаємо партнерів, які допоможуть з обладнанням", - зазначив Лозівський міський голова Сергій Зеленський. 

Цю проблему було також обговорено з Діаною Дольс, директоркою Асоціації "Медична та благодійна допомога Франція-Україна". Сторони домовилися про подальші кроки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про допомогу медзакладам Лозівщини від французького благодійного фонду. Директорка асоціації “Медична та благодійна допомога Франція-Україна” відвідала заклади медичної та соціальної сфери Лозівської громади. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію телеграм-каналу "LozovaNews". У стаціонарному відділенні № 1 Діана Дольс вивчала потреби у ремонті другої частини неврологічного відділення. У реабілітаційному центрі Жемчужинки  оглянула  приміщення, які планують відремонтувати та облаштувати для розширення реабілітаційних послуг дорослих дітей з інвалідністю. Цьому напрямку роботу наразі у Центрі приділяють велику увагу. "Переважно наша допомога зосереджена на медицині - це обладнання і ліки.  Також організація працює у напрямку забезпечення генераторами, фільтрами для очищення води, займається питаннями водопостачання. Надає допомогу освітнім закладам і потребуючим верствам населення. Сьогодні вивчали потреби у Лозовій, розглядатимемо можливості допомоги", - зазначила директорка фонду.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися