Харківський мер зустрівся з американськими партнерами

Зустріч відбулася в рамках інформаційного форуму "Kharkiv: Restart"

Зустріч Харківського міського голови Ігоря Терехова з Офісом перехідних ініціатив (OTI) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) відбулася в рамках інформаційного форуму "Kharkiv: Restart". Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію з соцмереж Харківської міської ради.

Сторони погодили спільну розробку та реалізацію проєктів з прозорості та підзвітності міської ради, а також обговорили майбутні перспективи.

За словами міського голови, для Харкова важливо створювати безпечні простори, де могли б навчатися діти, проводила час та працювала молодь. Крім того, мер наголосив на тому, що будь-які глобальні для міста рішення перед їх реалізацією мають обговорюватися з громадськістю.

"Ми вже будуємо безпечні локації за всіма сучасними нормативними вимогами для наших дітей та студентів. Це важливо з огляду на реалії, в яких ми живемо. І, звісно, перед тим, як це зробити, ми порадилися з харків'янами", - розповів Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про пошук у США міст, які допоможуть з відбудовою Харківщини. За дорученням начальника Харківської ОВА, його заступники обговорили з делегацією штату Флорида, США, подальші можливості співпраці щодо відновлення регіону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА. Під час засідання йшлося про перспективи пошуку міст-побратимів у американському штаті для деокупованих міст Харківщини – Ізюму, Балаклії та Куп’янська. Такий формат співпраці дасть змогу ефективніше відбудовувати міста, що постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів. "Щиро дякуємо за ту допомогу, яку ваша держава надає народу України. Вже маємо конкретні приклади реалізації проєктів в інших містах регіону щодо меморандумів про співпрацю. Готуємо економічний паспорт міських територіальних громад, аби майбутнє місто-побратим відповідало кількості населення та економічному потенціалу", - зазначив Євген Іванов. Також під час зустрічі обговорили потребу у відновленні постраждалих медичних закладів Харківщини, підтримку та посилення матеріально-технічної бази підрозділів ДСНС і Нацполіції, що працюють на деокупованих територіях регіону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися