У харківських магазинах може бути небезпечний соус

Токсини в ньому можуть викликати харчове отруєння.

На територію України завезли соуси з Нідерландів, у яких виявлено Bacillus cereus. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Так, інформаційне повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло від 25 вересня 2023 року № 2023.6455-fup 12 стосовно виявлення Bacillus cereus в соусах з Нідерландів (виробник: Lekkerkerker Food, Netherlands) до України (отримувач: "ЯН  ДЖЕНЕРАЛ  ПРОДАКТС  УКРАЇНА", проспект Повітрофлотський 66, м. Київ, 03151).

У разі виявлення даного продукту в обігу харків’ян просять негайно повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області за адресою: м. Харків, вул. Сумська, 45, письмово за адресою: пр-т. Науки, 40, м. Харків, 61166, ел. адреса [email protected].

Також відповідно до статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлення даного продукту компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 даного Закону.

Довідково:  Bacillus cereus – умовно патогенний мікроорганізм, який продукує токсини і може викликати поодинокі харчові отруєння, шлункові захворювання, септицемію, ендокардит та вражає центральну нервову систему.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що зараз відбувається в ТЦ "Барабашово" у Харкові – хто зацікавлений в роботі ринку

Восени у Харкові починається черговий "сезон", повертаються люди до міста, а отже – і на ринок. Що зараз відбувається у ТЦ "Барабашово", журналісту "Коментарів. Харків" розповіли у пресслужбі торговельного центру, а у міськраді розповіли, чи можливо міській владі домовитися з підприємцями та навести лад на ринку. Подробиці – за посиланням.

Скандал на Харківщині: мешканці поскаржилися на посадовців лікарні

У вересні до Державної екологічної інспекції в Харківській області надійшло звернення громадян, щодо пошкодження дерев на території Сахновщинської центральної лікарні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію екоінспекції.

Інспектором відділу державного екологічного нагляду (контролю) лісів та рослинного світу здійснено виїзд до Сахновщинської селищної ради та проведено обстеження територій за адресою Тарасів шлях, 67, смт Сахновщина (Сахновщинська центральна лікарня).

Обстеженням встановлено факт пошкодження дерев до ступеня припинення росту, допущений посадовою особою міської лікарні. Що було винній особі – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися