Що буде з опаленням у місті на Харківщині

Центральна котельня в Ізюмі зруйнована та не підлягає відновленню.

Більш як 4 тисячі жителів Ізюма отримають опалення завдяки модульним котельням. Про це під час брифінгу 27 вересня повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Як підкреслив керівник області, наразі Харківщина готова до нового опалювального сезону на 95-97%.

Особливу увага приділяється деокупованим територіям, де в наслідок бойових дій значно постраждала критична інфраструктура та житловий фонд. Наприклад в Ізюмі центральна котельня, яка опалювала 70% міста, зруйнована й не підлягає відновленню. Замість неї тут встановлять 10 пересувних котельних установок, потужністю 1 МВт кожна.

"Такі нестандартні рішення будемо застосовувати не лише в Ізюмі, щоб по-максимуму підготувати житловий фонд області до нового опалювального сезону", – сказав Олег Синєгубов.

Олег Синєгубов нагадав, що вперше проєкт з встановлення модульної котельні було реалізовано в обласній клінічній лікарні. Це дозволяє забезпечити медзаклад безперебійним автономним опаленням. Зараз цей проєкт втілюється в Ізюмі, а далі його буде реалізовувано й в інших населених пунктах Харківської області.

Наразі 8 модульних котелень вже доставлено до Ізюма, ще 2 спрямують найближчим часом. Усі 10 котелень буде запущено з початку опалювального сезону. Заплановано здійснити підключення 33 будинків, що забезпечить теплом 1 300 квартир – це 4 289 мешканців Ізюма.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що зараз відбувається в ТЦ "Барабашово" у Харкові – хто зацікавлений в роботі ринку

Восени у Харкові починається черговий "сезон", повертаються люди до міста, а отже – і на ринок. Що зараз відбувається у ТЦ "Барабашово", журналісту "Коментарів. Харків" розповіли у пресслужбі торговельного центру, а у міськраді розповіли, чи можливо міській владі домовитися з підприємцями та навести лад на ринку. Подробиці – за посиланням.

Скандал на Харківщині: мешканці поскаржилися на посадовців лікарні

У вересні до Державної екологічної інспекції в Харківській області надійшло звернення громадян, щодо пошкодження дерев на території Сахновщинської центральної лікарні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію екоінспекції.

Інспектором відділу державного екологічного нагляду (контролю) лісів та рослинного світу здійснено виїзд до Сахновщинської селищної ради та проведено обстеження територій за адресою Тарасів шлях, 67, смт Сахновщина (Сахновщинська центральна лікарня).

Обстеженням встановлено факт пошкодження дерев до ступеня припинення росту, допущений посадовою особою міської лікарні. Що було винній особі – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися