На Харківщині підготували 150 тисяч гектарів полів для озимих

З них вже майже 85 гектарів засіяні зерновими

Під посів озимого зерна підготували 147,4 тисячі гектарів, із них вже засіяно 83,2 тисячі пшеницею, ячменем, ріпаком та житом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Загалом, цьогоріч аграрії планують висіяти озимину на площі більш як 246 тисяч гектарів, що майже на 10% більше від минулорічного показника.

"На вже засіяних озимими культурами площах формування та якість сходів цілком залежатимуть від дощів. Нині на Харківщині спостерігається посушлива погода, але за даними гідрометцентру ситуація має змінитися найближчим часом, що притаманно цьому періоду", - зазначив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

Зокрема, фермери області зібрали 1 мільйон 377 тисяч тонн ранніх та пізніх зернових культур. Оброблено майже 335 тисяч гектар – це 62% від прогнозу. Лідерами залишаються господарства Лозівщини, Красноградщини та Богодухівщини.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про реалізацію на Харківщині продукції на понад 100 мільонів гривень. Начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що деокупація більшої частини Харківської області викликала позитивну динаміку поступового відновлення економіки. Так, у 2023 році реалізовано промислової  продукції на 100 млн, з них 40% – це переробна галузь, з якої третина – підприємства харчової промисловості. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Про відновлення роботи підприємств і забезпечення стабільності та розвитку бізнесу в Харківській області говорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. "Масштаби втрат від війни колосальні, а повне відновлення потребує величезних коштів та зусиль. Переконаний, конструктивна співпраця між органами влади усіх рівнів та громадянським суспільством допоможе нам впоратися з цими задачами якнайшвидше", – сказав Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися