Як у Харківській області пройшли примусові евакуації дітей

З квітня у межах примусової евакуації до безпечних регіонів України переміщено 856 дітей

Йдеться про обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками. Така евакуація була оголошена з деяких населених пунктів Донецької, Харківської та Запорізької областей у зв’язку з безпековою ситуацією. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

На Харківщині цьогоріч вже було проведено дві обов’язкові евакуації у примусовий спосіб дітей з їхніми батьками. Таким чином у квітні-травні із 17 населених пунктів Куп’янського району було евакуйовано 79 дітей.

Крім того, у липні-серпні з міста Вовчанськ та 9 сіл Вовчанської міської територіальної громади Чугуївського району було переміщено 194 дитини.

Зазначені рішення були ухвалені обласними військовими адміністраціями за погодженням з органами військового командування на відповідній території та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану з метою захисту дітей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що крадуть з Центрального парку у Харкові

У Центральному парку Харкова скаржаться на недобросовісних відвідувачів парку, через яких зникають книжки у шафах буккросингу. Про це повідомив представник адміністрації парку на офіційній сторінці комунального підприємства, інформують "Коментарі. Харків".

Буккросинг має на увазі собою обмін книгами – читач бере книгу для прочитання, натомість залишає у шафі іншу книгу, або повертає на місце ту, що взяв. Проте зараз можна побачити, що шафи у парку пусті, тобто люди беруть книги, а нічого не залишають взамін. В адміністрації парку звертаються до усіх відвідувачів парку бути сумлінними та цінувати те, що робиться для харків’ян та гостей міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися