У Харківській області деяким родинам виплачуватимуть по 50 та 30 тисяч гривень

Ця унікальна програма є першою в Україні та має велике значення для Харківщини

Харківська обласна рада затвердила Програму підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023-27 роки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Програма передбачає матеріальні виплати при утворенні прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, сім’ї патронатного вихователя в розмірі 30 тисяч гривень; допомогу на оздоровлення дітей; щомісячні виплати в розмірі 5 тисяч гривень сім'ям, які виховують дітей з інвалідністю, адресну допомогу в розмірі 50 тисяч гривень прийомним сім'ям та ДБСТ, які пропрацювали 15 років, забезпечення дітей гаджетами для навчання тощо.

"Наш обов'язок зробити так, аби кожна дитина, що залишилася без батьківського піклування, виховувалася в сім'ї та максимально підтримати родини з прийомними дітьми та дитячі будинки сімейного типу. Дякую депутатам Харківської обласної ради за підтримку програми! Продовжуємо спільно працювати над підтримкою сімейних форм виховання в області", – зазначив очільник області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вандалізм у Харкові– активісти закликали розібратися СБУ

Мурал у Харкові вандали замальовують вже вдруге

Віршем Єсєніна про "братовбивчу" війну пошкодили патріотичний мурал на вулиці Єсеніна у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна". Активісти зазначають, що винний має бути покараний, а мурал все одно відновлять. "Але тут є робота для СБУ. Бо це неадекватно, коли таке відбувається у місті, яке пережило стільки", – підкреслюють в "Деколонізації".

Три роки ув’язнення: ухилянт з Близнюківщини отримав вирок суду

Прокурори довели, що у травні 2022 року 46-річний мешканець с. Семенівка Близнюківської територіальної громади пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби. У червні цього року чоловік отримав повістку для прибуття до другого відділу Лозівського РТЦК та СП для відправлення до військової частини.

Проте чоловік свій обов’язок не виконав та не прибув до другого відділу Лозівського РТЦК та СП. Чому призовник не з’явився за повісткою – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися