У Лозівському районі Харківщини модернізують вуличне освітлення

В Катеринівському окрузі на опорах встановлять таймери

У Катеринівському старостинському окрузі автоматизують вуличне освітлення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з телеграм-каналу "LozovaNews".

На опорах встановлюють таймери, що регулюють включення та виключення ліхтарів. Ці роботи продовжуватимуть і в інших округах Лозівської громади, де ще немає регуляторів. Наступні на черзі – Орільська та Краснопавлівська. Загалом необхідно встановити чотири десятки таймерів. Кошти на модернізацію системи освітлення виділили з місцевого бюджету. 

Оновлення дозволить заощаджувати на електроенергії, зазначає директор КП "Еко-Сан" Володимир Селезньов. Раніше світло включали вручну, тому не завжди дотримувалися графіку та порушували обмеження комендантської години. Наразі у Лозівській громаді діє єдиний розклад вуличного освітлення: з 19:00 до 22:00. 

Паралельно із встановленням таймерів КП "Еко-Сан" виконує планові роботи із заміни старих ламп на енергозаощадні. А от від масштабних ремонтів довелось відмовитися – через обмеження воєнного стану.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про повернення світла в одне з сіл на Ізюмщині. Спеціалісти “Харківобленерго” частково повернули світло у село Курулька Барвінківської громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.  Заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам наголосив, що внаслідок ворожих обстрілів населений пункт та електромережа були значно ушкоджені, електропостачання тут не було з квітня 2022 року. До початку повномасштабного вторгнення у селі було 75 домоволодінь. Михайло Харнам наголосив, що відновлювальні роботи електромереж в області тривають у посиленому режимі. “Заживлення абонентів у селі Курулька розпочалося ще влітку, після того, як сапери розмінували ЛЕП. Енергетикам довелося замінити 12 опор та 10 кілометрів проводу високовольтної лінії 10 кВ. Мережами 0,4 кВ протяжністю 7 кілометрів, які були зруйновані повністю, потрібно ще замінити близько 60 опор”, – уточнив заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам. Він додав, що повністю заживити споживачів у селі Курулька енергетики планують до кінця жовтня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися