На Харківщині значно підвищилися ціни на житло

Середня ціна на оренду однокімнатної квартири перевищила 5800 гривень

У Харківській області ціна на оренду однокімнатної квартири підвищилася на 21%. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію видання "Obozrevatel".

У середньому ціна за місяць наразі складає 5820 гривень. Найдорожчі квартири наразі у Києві - 20 438 грн/міс. Найдешевші квартири в Україні зараз у деокупованій частині Херсонщини. Середня місячна плата за оренду там складає всього лиш 3940 гривень.

Найбільше зростання у ціні в порівнянні з минулим місяцем продемонструвала та ж сама Херсонщина - 91%. А у Запорізькій області ціни на квартири впали на 22%. Це, вочевидь, пов'язано з інтенсивними боєвими діями у регіоні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про оренду квартир у Харкові без посередниківОренда житла завжди має попит, залежно від сезону кількість пропозицій та вартість об'єктів може змінюватися. Щоб орендувати квартиру в Харкові, можна звернутися до фахівців, а можна розв'язати питання самотужки, однак варто більш пильно обрати житло та звернути особливу увагу на деякі моменти, повідомляють "Коментарі. Харків". При оренді житла без посередників, потенційному орендарю потрібно буде самостійно:  шукати нерухомість, яка підходить під визначені параметри; домовлятися з власниками про перегляди; перевіряти документи, розв'язувати організаційні питання. Де шукати оголошення Якщо вирішили справлятися своїми силами, варто опитати знайомих щодо інформації про оренду квартир, пише DOM.RIA. Також варто розмістити оголошення про пошук в соціальних мережах та на спеціалізованих сайтах оголошень про оренду квартир. Варто зазначити, що на сайтах оголошень значна кількість пропозицій саме від посередників. “Навіть якщо в оголошенні буде зазначено, що квартира здається без комісії чи від господаря, то не факт, що це відповідає дійсності. Ставте сортування – пропозиції від власників, без посередників, від господаря чи своє. Так ви з більшою ймовірністю потраплятимете на власників квартир”, - радить портал GetHom.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися