У Харківській області провели перевірки: результати невтішні

Майже на всіх об’єктах виявлено порушення

Станом на 12 жовтня фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведено комісійні перевірки об’єктів водопостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію відомства.

Так, фахівці перевірили 120 об’єктів централізованого водопостачання, 449 об’єктів децентралізованого водопостачання та 9 об’єктів водовідведення.

Порушення виявлені на 120 (100%) об’єктах централізованого, 425 (94,7%) об’єктах децентралізованого водопостачання та на 5 об’єктах водовідведення (55,6%).

З метою усунення виявлених порушень санітарного законодавства

видано 113 приписів,

направлено 257 листів з пропозиціями та відповідними роз’ясненнями до органів місцевого самоврядування та балансоутримувачів щодо усунення виявлених порушень,

ініційовано проведення 23 засідань місцевих комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду питання забезпечення населення якісним питним водопостачанням.

Проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню інфекційних хвороб людей, локалізації та ліквідації спалахів і епідемій на території Харківської області в умовах воєнного стану триває.

Держпродспоживслужба посилила державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів. Мета – запобігти виникненню та поширенню інфекційних хвороб людей, локалізації та ліквідації спалахів та епідемій, зокрема холери, на території України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Ми входимо у важкий період" – Олег Синєгубов

Окупанти минулої ночі обстріляли Харків та район беспілотниками

У ніч на 12 жовтня Харків та Харківській район зазнали ударів ворожими безпілотниками. У Харкові було пошкоджено два приватні житлові будинки, інші удари прийшлися на Харківський район, де частково постраждала критична інфраструктура.

Про те, якою буде зима, розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися