Що з опаленням у Харкові та Харківській області (ОНОВЛЕНО)

Опалення дали у 18 громадах Харківської області

У Харківській області вже подали тепло до понад 2700 житлових будинків. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Запустили 201 котельню – це 37,5% від загальної кількості запланованих до роботи цього опалювального сезону. Уже опалюється 432 об’єкти соціальної сфери, серед яких – 68 закладів охорони здоров’я (41,5%)", - зазначив Олег Синєгубов.

Станом на ранок 25 жовтня вже запрацювали котельні у 18 громадах області: Богодухівській, Валківській, Краснокутській, Балаклійській, Барвінківській, Лозівській, Первомайській, Близнюківській, Південній, Мереф’янській. Височанській, Нововодолазькій, Вовчанській, Зміївській, Чугуївській, Слобожанській, Безлюдівській та в місті Харків.

ОНОВЛЕНО: Міський голова Харкова Ігор Терехов сьогодні в етері національного телемарафону повідомив, що комунальники продовжують працювати над тим, щоб підключити на 100% всю житлову сферу с місті.

“23 жовтня ми розпочали опалювальний сезон. Ми розуміємо, що він може скластися дуже важко, тому дуже ретельно готувалися. На сьогодні ми вже на 100% підключили всю соціальну сферу – це медичні заклади, школи частково, які в якомусь режимі працюють. Уся соціальна сфера – з теплопостачанням. Що стосується житлових будинків харків’ян, то сьогодні вони підключені на 91%", – повідомив Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області готуються до примусової евакуації: у яких громадах

Через загрозливу обстановку на фронті, людей закликають евакуюватися до більш безпечних територій.

"Задля збереження життя та здоров'я людей закликаємо громадян до евакуації з небезпечних територій. Готуємо рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми із 10 населених пунктів Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Там перебуває 275 дітей.

Наголошуємо – діти можуть бути евакуйовані тільки щонайменше з одним із батьків або іншим опікуном", – підкреслив очільник області.

Він також рекомендував цивільним, передусім родинам із дітьми, евакуюватися з Борівської громади Ізюмського району, в тому числі з смт Борова. Зараз там проживає 8900 людей, серед них – 844 дитини.

"Усі евакуйовані будуть забезпечені житлом, матимуть підтримку та повний супровід від міжнародних гуманітарних організацій, якщо будуть виїжджати за межі області – отримають одноразові виплати. За бажання буде організована евакуація в західні області України", – наголосив Олег Синєгубов.

Де на Харківщині були "прильоти" та наступальні дії – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися