Що робиться у полях Харківської області

Аграрії Харківщини закінчують посів озимих культур

Господарства регіону засіяли озиминою майже 223 тисячі гектарів, повідомив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, інформують "Коментарі. Харків".

Всього заплановано засіяти озиму пшеницю, ячмінь, жито на площі 246,6 тисячі гектарів. Також триває посів ріпаку - його засіяли на площі 13,8 тисячі гектарів, що на 30% більше від прогнозу.

"Переважна більшість аграріїв не планує суттєво змінювати посівні площі під озимими культурами у 2024 році в порівнянні з минулим сезоном. Роботи на полях тривають відповідно до періоду. Із застосуванням мінеральних добрив посів озимих культур на зерно здійснено на 59% посіяних площ. Сходи озимих зернових культур отримані на 51% засіяних площ", - розповів Євген Іванов.

Також на полях області тривають роботи зі збору пізніх зернових культур. Господарства області обробили 417 тисяч гектарів або 77% до площі збирання. На них аграрії намолотили 1,756 мільйона тонн зерна. Лідерами зі збирання врожаю стали Красноградський, Богодухівський та Лозівський райони.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Російські війська завдали ударів по Харкову: де сталися "прильоти"

У ніч з 2 на 3 листопада, близько опівночі та першої години ночі, окупанти здійснили серію ударів шахедами по місту Харкову. Удари були зокрема по Шевченківському, Основ'янському району та передмісті Харкова. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, інформують "Коментарі. Харків".

Всього було близько десяти влучань. Всі ці дрони були запущені з прилеглої до Харківської області території РФ. Відео та фото прильотів – дивіться за посиланням.

Очільник області не задоволений роботою комісій щодо компенсацій на відновлення житла

Реалізацію програми єВідновлення в регіоні обговорили на апаратній нараді під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, інформують "Коментарі. Харків".

Всього на Харківщині компенсації у межах програми єВідновлення за пошкоджене майно перевищили 835,7 мільйонів гривень.

"Програма єВідновлення є одним із пріоритетних напрямків нашої роботи. Очільник кожної громади, міської та районної військових адміністрацій в регіоні, де дозволяє безпекова ситуація, має докласти максимум зусиль, аби комісії з обробки заяв на компенсацію за пошкоджене або знищене майно набрали темп роботи. Вимагаю від керівників РВА взяти на контроль це питання", – сказав Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися