В Інституті нацмапяті прокоментували розпорядження Кернеса про перейменування проспекту Григоренка

В інституті нацпам’яті впевнені, що закон забороняє перейменовувати проспект у Харкові на честь Жукова

В Інституті нацпам’яті вважають незаконним перейменування проспекту Григоренка на честь Жукова у Харкові. Про це "Коментарям. Харків" повідомила начальник Північно-східного відділу Українського інституту національної пам’яті  Марія Тахтаулова.

Вона посилається на чинне законодавство України. Притому на той самий закон, на який посилається і міський голова у своєму розпорядженні щодо підготовки до перейменування проспекту.

Це закон України "Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій". Там, серед іншого, є пряма норма, яка забороняє перейменування. 

Зокрема, забороняється присвоювати юридичним особам та об’єктам права власності імена або псевдоніми осіб, які обіймали керівні посади у комуністичній партії (посаду секретаря районного комітету і вище) тощо.

"Жуков займав посади і вищого рівня - він був Міністром оборони СРСР. Наша позиція щодо перейменування проспекту – незмінна. Е пряма норма закону, яка забороняє це робити. Це є неприпустимим", - повідомила "Коментарям. Харків" Марія Тахтаулова.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що днями міський голова Харкова видав розпорядження, щодо низки заходів, пов’язаних із перейменуванням проспекту Петра Григоренка в проспект імені Маршала Жукова, за результатами громадського обговорення. Текст розпорядження розміщено на сайті Харківської мерії.

Приєднуйтесь до нас в Telegram - Пульс Харкова - і будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися