У Харкові створюють умови для повернення містян з евакуації

Харків відбудовується, не чекаючи закінчення війни

Міська влада вже зараз працює над створенням умов для повернення харків’ян, які були вимушені евакуюватися через війну. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

На Всесвітньому конгресі "Smart City Expo" міський голова Ігор Терехов зазначив, що одним із найважливіших факторів у цьому процесі є відновлення зруйнованого житла.

"Тому ми відбудовуватимемо наше місто, не чекаючи закінчення війни. Для нас дуже важливо повернути до Харкова людей, які були змушені виїхати за кордон та в інші міста України", - наголосив Ігор Терехов.

Також мер зазначив, що для відновлення Харків має потужний кадровий потенціал.

"До війни у наших вишах навчалося 300 тисяч студентів. Це той потенціал, який ми використовуватимемо для відновлення нашого міста та України", - наголосив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ворог намагається бити по дорогах, якими поводиться евакуація на Харківщині

З Куп'янського району триває примусова евакуація сімей із дітьми. Відповідне рішення було ухвалене на Раді оборони Харківської області та підтримане Мінреінтеграції. На сьогодні з небезпечних громад Куп’янщини евакуйовали родини, в яких 201 дитина. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що залишається евакуювати менше 100 дітей. "Ворог намагається знищити дорожню інфраструктуру з міста Куп’янськ, що ускладнює маршрути для евакуації. Тому для нас безпека – перш за все. Ми задіюємо всі можливі ресурси. Дякую за роботу керівникам районної та військової адміністрацій, Єдиному координаційному гуманітарному центру та волонтерам, міжнародним партнерам, службовцям Нацполіції", – зауважив Олег Синєгубов.

Чи є в області місця для розміщення людей – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися