На "Гоптівці" - переповнені автобуси з людьми з РФ

З російської сторони люди йдуть пішки, тому на "Гоптівці" для них організували спеціальні автобуси

У пункті пропуску "Гоптівка" вчора спостерігали скупчення людей, які хотіли в'їхати в Україну з Росії. Вся справа в тому, що вчора Кабінет міністрів дозволив відновити пішохідне сполучення з Росією і Білоруссю. Але поки рішення не набуло чинності: з російської сторони люди йдуть пішки, а далі для зручності для них організували спеціальні автобуси, передає "Суспільне".

Як розповів представник Харківського прикордонного загону Максим Бояр, зараз в пункті пропуску є два автобуси: один вміщує до 30 пасажирів, інший – до 70.

"Громадяни збираються в автобус для перетину кордону і намагаються якомога швидше перетнути кордон, тому і накопичується в автобус людей понад норми. Ми додатково зверталися в ХОГА з проханням виділити ще один автобус, але поки працює тільки два автобуси", – говорить Бояр, уточнюючи, що перехід залишиться закритим, поки не з'являться відповідні документи.

picture

Нагадаємо, харків'янка опублікувала петицію, в якій просить президента Володимира Зеленського відкрити "Гоптівку" на в'їзд для громадян Російської Федерації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися