У міськраді розповіли, яка ситуація з ринками у Харкові

Наразі у Харкові відсутній дефіцит на будь-які види товарів

З початку активних бойових дій у Харкові було зруйновано або пошкоджено 20 ринків, з них 18 уже почали працювати. Торговельні майданчики на вул. Леся Сердюка (Північна Салтівка) та на вул. Академіка Вальтера (П’ятихатки) зруйновані та  тимчасово не функціонують. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Станом на 10 листопада загалом працює 48 ринків та торговельних майданчиків у всіх районах міста, з них 40 – змішаних, один – продовольчий, сім – непродовольчих. Крім того, на деяких ринках функціонують заклади харчування, підприємства побутового обслуговування населення, гостьові автостоянки.

Завдяки розвитку сфери торгівлі в місті відсутній дефіцит на будь-який вид товарів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків втратить приблизно 4 мільярди гривень "військового ПДФО": як це вплине на місто

У міських бюджетів забрали "військове ПДФО". Як це вплине на Харків? Які статті видатків у Харкові можуть зразу "відпасти" через брак коштів у бюджеті і чи залишиться бюджет Харкова профіцитним – журналіст сайту "Коментарі. Харків" запитала у експертів.

Політолог Аналітичного центру "Обсерваторія демократії" Антон Авксентьєв зазначає, що за перші дев’ять місяців 2023 року до міського бюджету Харкова надійшло 2,6 мільярдів гривень "військового ПДФО", що склало 17% його дохідної частини. З 1 жовтня 2023-го і до кінця того року, в якому буде скасовано воєнний стан, усі податки військовослужбовців зараховуватимуться виключно до Державного бюджету. Відповідно, для Харкова це близько 3,5-4 мільярдів грн. недоотриманих коштів на рік. Як це вплине на Харків – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися