Що днями відбувалося в саду ім. Т.Г. Шевченка (ФОТО)

В Харкові провели важливу акцію

У середу, 28 листопада, в саду ім. Т.Г. Шевченка відбулася акція “Кроки до допомоги”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Захід відбувся в рамках міжнародної акції “16 днів проти насильства”, яку щорічно проводять у більшості країн світу. В акції взяли участь представники правоохоронних органів, центрів надання допомоги постраждалим від насильства, громадських та благодійних організацій, мешканці міста.

В рамках акції були встановлені таблички з QR-кодами з посиланнями на сервіси допомоги для постраждалих, інформаційні матеріали про протидію домашньому насильству та насильству за ознакою статі тощо. Протягом дня алеєю “Кроки до допомоги” пройшли понад 1 тис. харків’ян. Найактивніші з них отримали тематичні наліпки та  браслети.

Організатори - Департамент у справах сім’ї, молоді та спорту, Харківський міський центр соціальних служб “Довіра” та Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на початку року поліція відкрила 135 кримінальних проваджень за фактами вчинення домашнього насильства

У поліції наголосили, що працівники підрозділів оперативно та жорстко реагують на усі повідомлення від громадян про фізичне, психологічне, матеріальне та інші види насильства.

За 10 місяців поліцейські територіальних підрозділів ГУНП в Харківській області склали 4199 протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися