Скільки в цьому році доведеться витратити грошей на новорічні прикраси

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку проаналізували ціни на новорічний декор

У Харкові проаналізували ціни на новорічний декор. Навіть під час війни батькам дітей хочеться створити малечі новорічну казку та поставити вдома ялинку. І хоча у більшості харків’ян вдома вже зберігаються ялинка і новорічні прикраси, то можна трохи оновити інсталяції чи додати нових кульок на зелену красуню.

Також у Харкові багато переселенців, яким за бажання та можливості, для свят взагалі доведеться придбати все з нуля.

Ціни на новорічні прикраси залежать від торгової марки, матеріалів, розміру або кількості виробів в наборі.

Наприклад, набір пластикових куль з 12 шт. (діаметр - 30 мм) коштує в середньому від 35 до 50 грн, набір пластикових куль з 6 шт. (60 мм) - від 85 до 95 грн, а  великий набір пластикових іграшок з 75 шт. - від 800 до 1 тис. грн. Ціни на скляні прикраси - вищі та складають від 80 до 1,8 тис. грн (у наборах від двох до 12 шт., відповідно).

Ціни на гірлянди для внутрішнього оздоблення коливаються від 70 грн (на 20 ламп) до 1,2 тис. грн (на 140 ламп). Верхівки для ялинки коштують від 75 до 450 грн/шт., намиста - від 35 до 300 грн/шт., штучний сніг - від 40 до 120 грн/шт.

Нагадаємо, у зв’язку з переходом України на новоюліанський календар День святого Миколая та Різдво відзначатимуться 6 та 25 грудня відповідно.


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ. Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Корисні контакти – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися