Стало відомо, коли у Харкові завершать будівництво першої підземної школи

Можливості метрошколи вже майже вичерпані

Роботи з будівництва першої підземної школи, в якій у дві зміни зможуть навчатися близько 900 дітей, планують завершити в січні 2024 року. Про це 2 грудня в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

За його словами, зараз у метрошколі навчається понад 2,1 тис. дітей, і можливості підземки вже майже вичерпані.

"У вересні, коли ми тільки запустили метрошколу, ми мали 800 учнів, а сьогодні там навчаються 2108 школярів. Попит дуже великий, але можливості метрополітену, на жаль, обмежені. Тому ми розпочали будівництво справжньої школи під землею. Розраховуємо, що в січні школу вже побудуємо", - зазначив Ігор Терехов.

Крім того, мер повідомив, що в Харкові триває інвентаризація протирадіаційних укриттів, які були збудовані ще за радянських часів.

"Розробляємо проєктно-кошторисну документацію, щоб ці укриття відповідали всім сучасним вимогам. Це дуже кропітка робота, але ми проводимо її та облаштовуємо протирадіаційні укриття для мешканців Харкова", - зазначив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ. Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Корисні контакти – дивіться за посиланням.

У Харкові пішла з життя викладач університету

27 листопада на 97 році пішла із життя видатна учена-криміналіст, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, Заслужений професор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, заслужений діяч науки і техніки України, професор Віолетта Омелянівна Коновалова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися