Учасниця бойових дій просить обласну владу вирішити питання з пільгами на проїзд у Харкові

На Харківщині багатодітна мати та ветеран АТО просить у влади соціального захисту

Сьогодні, 6 лютого, учасниця бойових дій, мешканка Пісочина Харківського району звернулася до обласної влади з проханням соціального захисту. Звернення вона розмістила на сторінці губернатора у Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Оксана Іванець, саме так звуть жінку, яка написала голові ХОДА, виховує п’ятьох дітей. Вона підняла болюче для всіх пільговиків, які мешкають поза межами Харкова, питання. Воно пов’язане з безкоштовним проїздом у харківському міському електротранспорті.

Ветеран АТО написала, що із ЗМІ та оголошень у метрополітені дізналася, про те, що з введенням у Харкові системи проїзду E-ticket мешканці області, які мають пільги на проїзд, не зможуть ними скористатися. Вони матимуть сплачувати за тарифом.

Багатодітна мати повідомила, що вона та її родина навчаються та працюють у Харкові і майже щодня користуються міським транспортом. За її підрахунками на ці потреби с’імя має виділити близько 2,5 тисяч гривень на місяць. Для багатодітної родини це велика сума.

Жінка намагалася вирішити це питання у Пісочинській селищній раді та Харківській райдержадміністрації. У селищній раді їй пояснили, що мають право компенсувати проїзд лише в межах ОТГ, у РДА повідомили, що цим питанням має займатися ОТГ.

"Я звертаюся до Вас як до представника Президента України в нашому регіоні захистити мої права та права моїх дітей на безкоштовний проїзд. Виходячи з того, що смт.Пісочин розташовується майже в межах міста Харків, більша частина мешканців селища працюють в Харкові. Серед них багато в тих, хто має подібні пільги, а тому соціального захисту з Вашого боку потребують і вони", - написала Оксана Іванець у своєму зверненні до губернатора.

Як повідомила заявниця порталу "Коментарі. Харків", наразі ніякої відповіді на її звернення немає.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що пільговий Е-ticket  для безкоштовного проїзду у метрополітені та трамваях і тролейбусах Харкова зможуть отримати тільки мешканці міста. У міськраді пояснили, що згідно з Бюджетним кодексом, міська влада має право фінансувати тільки жителів своєї територіальної громади. Це означає, що пільговики з області матимуть сплачувати за проїзд згідно діючого тарифу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися