Пільгами на проїзд у міському транспорті зможуть користуватися тільки харків’яни

Пільговий Е-ticket видаватимуть тільки мешканцям Харкова

Пільговий Е-ticket  для безкоштовного проїзду у метрополітені та трамваях і тролейбусах Харкова зможуть отримати тільки мешканці міста. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у міській раді Харкова.

У міськраді пояснили, що згідно з Бюджетним кодексом, міська влада має право фінансувати тільки жителів своєї територіальної громади. 

Тобто пільги жителям інших населених пунктів надаватися не будуть. Вирішувати питання з безкоштовним проїздом мешканців області має їх місцевий орган самоврядування.

Також у міській раді повідомили, що окрім впровадження E-ticket у громадському електротранспорті у цьому році планують ввести подібну систему проїзду і у пасажирських автобусах.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з 1 березня 2020 року харківський громадський електротранспорт повністю переходить на E-ticket. З весни пільговики зможуть їздити в харківському громадському електротранспорті тільки при наявності електронного квитка. Вони отримають обмежену кількість безкоштовних поїздок – по 50 в метро і тролейбусах та трамваях щомісяця.

Також "Коментарі. Харків" писали, що з переходом на нову систему оплати проїзду пільговики не зможуть скористуватися пільгою, пред’явивши відповідне посвідчення. Щоб отримати проїзний квиток E-ticket необхідно звернутися в управління соціального захисту за місцем проживання. З собою необхідно принести паспорт, ідентифікаційний код та документ, який надає право на пільгу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися