Під загрозою кримінальної відповідальності харківський забудовник все ж таки сплатив мільйонні податки

У Харкові прокуратура просить суд не карати забудовника, який є фігурантом кримінального провадження

Харківські правоохоронці завершили досудове розслідування кримінального провадження щодо ухилення від сплати податків у великих розмірах стосовно одного із забудовників міста. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі прокуратури Харківської області.

За версією слідства, забудовник, який навіть не зареєструвався як підприємець, будував та продавав квартири, таунхауси і будинки у Харкові. Протягом 2013 – 2017 років він реалізував понад 20 об’єктів нерухомості. Проте не сплатив жодної копійки податків до державного бюджету. 

У прокуратурі забудовнику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 212 Кримінального кодексу України та почали розслідувати справу. Тільки під загрозою кримінальної відповідальності підозрюваний відшкодував державі понад 8 мільйонів гривень несплачених податків та фінансових санкцій, які до нього застосували.

Тепер, керуючись чинним законодавством, прокуратура направила до суду клопотання щодо звільнення забудовника від кримінальної відповідальності.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що приватне підприємство не заплатило майже два мільйони гривень за використання землі під Харковом. Більш того, як з’ясувалося, ще й користувалося ділянкою незаконно. Прокуратура звернулася до суду.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися