В Екопарку розповіли про важливий день: що сталося (ВІДЕО)

Тварин вивезли з Екопарку весною 2022 року

В Екопарку Харкова розповіли, що днями у колективу був дуже важливий день - почали повертати до Екопарку головну любов та гордість – людиноподібних мавп, пишуть "Коментарі. Харків".

”Це дуже складний і тривалий процес, ми маємо зробити ще дуже багато, але головне – наші перші улюбленці-шимпанзе вже вдома! Усі ви пам'ятаєте, наскільки важко ми їх вивозили з-під обстрілів страшної весни 2022-го. На жаль, вижили тоді не всі – загинув шимпанзе та дві дівчинки-орангутани... просто диво, що жертв не було більше, адже “прилітало” тоді багато разів на день. Величезне спасибі меру міста Ігорю Терехову, керівництву та співробітникам Харківського зоопарку, які в той критичний момент підставили нам плече, дали притулок і досі утримують усю цю велику та дуже непросту мавпячу компанію. Більше того, в гостях у наших добрих друзів вона примножилася!”, - наголосили в Екопарку. 

Цих мавп називають душею Екопарку. “Улюбленці всіх дітей, які приходили до нас, та й більшості дорослих. Тому їхнє повернення додому – це дуже важливо. І ми повернемо їх усіх, як й інших вихованців Фельдман Екопарку, які все ще у вимушеній еміграції. Обов'язково”, - наголосили в Екопарку. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що наприкінці 2023 року було проведено позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської районної військової адміністрації. 

На засіданні обговорили питання недопущення виникнення епідеміологічних ускладнень з вірусного гепатиту А та  стан забезпечення населення якісною і безпечною для здоров’я людини питною водою.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися