День ангела 8 січня: історія, привітання, прикмети

День ангела - гарний привід поздоровити рідних, друзів, знайомих

У понеділок, 8 січня, відповідно до церковного календаря, день пам'яті преподобного Григорія. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Православної церкви України. 

У календарі зазначено, що 8 січня (21 січня за старим стилем) - день пам'яті преподобних Григорія чудотворця і Григорія затворника Печерських.

Преподобний Григорій Печерський був православним монахом, який жив у IX столітті в Києві, повідомляє “Уніан”. Він прийняв постриг від преподобного Феодосія Печерського, засновника Києво-Печерської лаври. Відрізнявся смиренністю духа та за свою віру отримав від Господа вміння зцілювати хвороби своїми молитвами. Він також був прозорливим і передбачав майбутні події. Він помер 1093 року і був похований у Печерах.

Григорій, затворник Києво-Печерський, жив у XIV столітті. Про нього відомо, що, крім того, що жив у затворі, він харчувався все життя невареною травою. Коли до нього приходили хворі, цю ж траву давав і їм - і вони зцілювалися.

Також за церковним календарем іменини сьогодні  відзначають Василь, Василина, Віктор, Володимир, Георгій, Григорій, Дмитро, Домініка, Євген, Омелян, Іван, Ілля, Михайло, Пафнутій, Юліан.

День ангела - гарний привід привітати рідних, друзів, знайомих та надіслати їм найщиріші побажання:

Сьогодні твій День Ангела і я вітаю тебе з цим чудовим святом! Нехай твій ангел-охоронець завжди береже тебе від усяких негараздів, допомагає в складних життєвих ситуаціях та дає наснаги, коли здається, що вже немає сил!

*****

Вітаю тебе з Днем Ангела! Бажаю, щоб твій охоронець завжди був з тобою поруч, оберігав і опікав. Хай щастя і любов, увага і можливості тебе супроводжують по життю! А ще бажаю краси навколо, турботи, щирості, багато радості та сюрпризів! Зі святом!

*****

Вітаю з Днем Ангела. Нехай Ваш ангел супроводжує Вас завжди, оберігає від усього злого і заохочує на добрі справи.

*****

Сьогодні твій День Ангела – уважного небесного покровителя. Його не можна побачити на власні очі, але можна зрозуміти з тих життєвих змін, які, як нам здається, відбулися зовсім випадково. Воля випадку завжди в руках ангела і я тобі бажаю щиро вірити в його силу і твердо, впевнено йти по життю, пам’ятаючи про його опіку.

*****

Прийміть щирі вітання з Днем Ангела. Нехай Ангел Охоронець ніколи не відступає від вас і дарує відкритість і красу вашій душі, мудрість і терпіння – серцю, щирість та чистоту вашій вірі.

За прикметами дня судять, якою буде погода і літо:

  • сніжки добре ліпляться - до тепла;

  • зяблики заспівали - чекай потепління з дня на день;

  • захід сонця червоного кольору - буде мороз;

  • ворони галасують - до хуртовини;

  • день видався морозний і хуртовинний - літо буде холодним.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові врятували дитину з квартири. Про подробиці читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися