У Харкові антикорупціонери домагаються вільного доступу громадян на сесію міськради

Боротьба за вільний доступ до сесій міськради тривала шість років

"Харківський антикорупційний центр" звернувся до громадян за підтримкою. Мерія вирішила оскаржити в апеляційному суді право мешканців Харкова на вільне відвідування сесії міськради, пише "ХАЦ" у своєму Facebook.

У "ХАЦ" розповіли, що боротьба за вільний доступ до сесій міськради тривала шість років.

"У лютому цього року ми перемогли міськрада в суді і отримали право вільного доступу громадян на пленарні засідання сесій міськради", - йдеться у публікації організації.

Зараз міськрада подала апеляцію і хоче повернути собі право закритих сесій.

“Засідання в апеляції відбудеться, завтра, 2 липня, о 13.30, у Другому апеляційному адмін.суди (площа Театральна, 1). Головуючий суддя - Старосуд М. І.", - повідомили співробітники "ХАЦ".

Нагадаємо, 23 червня відсторонили від посади суддю Дзержинського районного суду Харкова Ірину Грищенко, яку підозрюють в отриманні 4 тис. доларів хабара. Про це повідомили у Вищій раді правосуддя.

"Вища рада правосуддя вирішив клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницкого Назара Івановича задовольнити. Тимчасово, до 28 липня 2020, відсторонити суддю Дзержинського районного суду Харкова Грищенко Ірину Олексіївну від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності", - сказано в рішенні.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися