У Харківській області більше немає одного смт: деталі

Кочеток більше не є селищем міського типу. Населений пункт переведено до категорії селищ

У Харківській області одне з смт стало селищем. Мова йде про колишне смт Кочеток у Чугуївській громаді. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Чугуївської ОТГ.

Такі зміни продиктовані Законом № 3285-IX "Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України", який набрав чинності 26 січня 2024 року.

"Важливо! Жителям Кочетка у зв’язку з прийняттям закону не потрібно змінювати паспорт, нотаріальні документи, документи на житло чи будь-які інші папери. Закон не містить зворотної сили в часі, тому усі документи продовжують діяти і жодної перереєстрації не знадобиться", – зазначають у громаді.

Нагадаємо, що 30 січня близько 22:40 внаслідок ворожої атаки безпілотниками по житловим кварталам Харкова є пошкодження житлових будинків у Слобідському районі міста. Через удар постраждали попередньо четверо людей.

Міський голова зазначив, що у Слобідському районі у двох багатоповерхівках вибиті шибки.

"Зранку почнемо закривати вікна усіх постраждалих квартир. Є понівечені авто, але головне, що немає загиблих. Постраждали троє людей – всі у легкій формі.

Маємо черговий приклад того, що російський агресор бʼє по житловим кварталам, туди, де немає жодної військової інфраструктури. Тероризм у чистому вигляді", – підкреслив мер.

За даними начальника ХОВА Олега Синєгубова, окупанти спрямували на область мінімум 6 ворожих БПЛА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова хоче створити конкуренцію забудовникам та ріелторам в місті

Міський голова Ігор Терехов зустрівся з експертами Житлової ініціативи для Східної Європи, що реалізується під патронатом Європейської економічної комісії ООН.

Під час переговорів обговорювалися деталі розробки Концепції муніципального житла для міста. Проєкт реалізовуватиметься за фінансової підтримки Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Як зазначив мер, внаслідок обстрілів понад 150 тис. городян втратили житло, тому сьогодні є потреба не лише у відновленні пошкоджених будинків, а й у будівництві житла. За його словами, це сприятиме поверненню харків'ян до міста.

Яку ініціативу запропонував мер Терехов – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися