Харків'янам і мешканцям області будуть призначати пенсії онлайн

З'явилася нова електронна послуга від Пенсійного фонду - автоматичне призначення пенсії

На Харківщині, як і по всій Україні, з'явилася нова електронна послуга від Пенсійного фонду - автоматичне призначення пенсії. Про це повідомляє Міністерство цифровий трансформації.

З 1 липня пенсія початку призначатися автоматично при досягненні пенсійного віку. При цьому не потрібно особисто відвідувати і додатково звертатися до органів Пенсійного фонду. Сервіс надає всю потрібну для призначення пенсії інформацію заздалегідь і перевіряє наявні у фонді дані. З початку роботи сервісу заяви подали вже 813 майбутніх пенсіонерів.

Для призначення пенсії потрібно авторизуватися на порталі фонду (portal.pfu.gov.ua за допомогою кваліфікованої електронного підпису (КЕП), заповнити анкету, додати копії документів, підписати заяву КЕП і відправити його в орган фонду. Після обробки заяви користувач отримає повідомлення про автоматичне призначення пенсії, дати та розмірі виплат. Незабаром послуга буде доступна також користувачам, які не мають КЕП. Вони зможуть авторизуватися через BankID або систему електронної ідентифікації id.gov.ua.

picture

Документи, що підтверджують трудову діяльність (трудову книжку, документи про навчання, військову службу і т. д.), можна подати завчасно. Трудову книжку може подати як роботодавець, так і сам користувач. Пенсійний фонд вже розпочав роботу по впровадженню електронної трудової книжки.

Нагадаємо, на кінець травня заборгованість з виплат зарплат в Харківській області становить 445 мільйонів гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися