У Харкові для багатодітних сімей спростили процедуру оформлення

Жителям Харкова тепер не потрібно подавати два документа

Жителям Харкова, які подають документи на посвідчення багатодітної сім'ї, тепер не потрібно подавати довідки про склад сім'ї та реєстрацію місця проживання батьків і дітей. Про це "Коментарям" розповіли в прес-службі міськради.

Зміни до Порядку виготовлення та видачі довідки батьків багатодітної сім'ї та довідки дитини з багатодітної сім'ї внесли вчора, 8 липня, на засіданні виконкому харківської мерії.

“Тепер співробітники профільного департаменту не будуть вимагати ці довідки у заявників, а будуть їх формувати самостійно, виходячи з інформації в Реєстрі територіальної громади. Я сподіваюся, що цей процес полегшить харків'янам життя і заощадить час", - розповів Директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров.

Він додав, що за останні 9 місяців у Харкові багатодітним сім'ям було видали 5 тис. 651 посвідчення. При цьому, на сьогоднішній день в місті зареєстровано 5 тис. 150 багатодітних сімей - троє і більше дітей. Вони отримують місцеві пільги на оплату комунальних послуг, проїзд у громадському транспорті, а діти - безкоштовне харчування в школах.

Заступник Харківського міського голови з питань цифровий трансформації Олег Дробот додав, що на черзі перенести в електронний вигляд довідку з місця навчання.

Нагадаємо, в три обласних центри України поставлять низькопідлогові тролейбуси у рамках проекту "Міський громадський транспорт України". Дана ініціатива реалізується спільно з Європейським інвестиційним банком. Також Харківський метрополітен може отримати ще 35 вагонів. Крім того, проект передбачає будівництво автобусного депо, реконструкцію тролейбусної контактної мережі, капремонт кабельних ліній та трамвайних вагонів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися