На Харківщині не скоротилися обсяги митного оформлення - ЗМІ

Такий результат з'явився завдяки сервісу "єдине вікно" та процедурою електронного декларування

За минулі півроку Слобожанська митниця оформила понад 65 тисяч декларацій. Про це повідомляє "Справжня варта".

Ресурс пише, що скорочення обсягів митного оформлення в даний час не спостерігається. Так, у червні було оформлено 11097 митних декларацій, що на 16% більше, ніж у травні (9567), та на 11% більше показника квітня (9966).

Видання відзначає, що такої кількості вийшло досягти завдяки сервісу "єдине вікно" та процедурою електронного декларування. Завдяки електронним технологіям ввезення товарів на територію України, що підлягають заходам офіційного контролю, здійснюється вчасно і в повному обсязі.

Всього Слобожанської митницею протягом першого півріччя 2020 зі 100% використанням електронних сервісів та принципу "єдиного вікна" здійснено оформлення 65437 електронних митних декларацій, у тому числі: в режимі експорту - 28780 декларацій, імпорту - 35958, прохідного транзиту - 699.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, у митному пункті "Гоптівка", що знаходиться в однойменному селі Харківщини, утворився затор вантажівок довжиною два кілометри.
Російська сторона через свій КПП пропускає лише кілька десятків машин в день. Така швидкість і стала причиною величезної пробки, в якій фури можуть простояти кілька днів. За даними кореспондентів телеканалу зараз в "Гоптівці" коштує кілька сотень вантажних транспортних засобів з України та інших країн. Водії живуть у своїх авто.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися