В Києві вибирають нового віце-прем'єра: серед претендентів двоє харків'ян

Також розглядаються директор заводу "Іскра" Юрій Пащенко, завідувач відділом безпеки та оборонно-промислового комплексу в Офісі президента Сергій Тихонов

Комісія на чолі з Володимиром Зеленським обговорює чотирьох претендентів на нову посаду - віце-прем'єр-міністра з оборонно-промислового комплексу (ОПК). Про це повідомляє видання "Главком" з посиланням на власне джерело в уряді.

Серед кандидатів на посаду є два харків'янина - голова правління ПАТ "ФЕД" Віктор Попов і колишній перший заступник міністра інформаційної політики Віталій Немилостивий.

Також розглядаються директор заводу "Іскра" Юрій Пащенко, завідувач відділом безпеки та оборонно-промислового комплексу в Офісі президента Сергій Тихонов.

Окремо виділяють колишнього голови Державного космічного агентства України Олег Уруського. Останній зараз керує компанією "Прогрестех-Україна", яку пов'язують з Кремлем.

Володимир Зеленський схиляється саме до кандидатури Уруського. Інші учасники комісії проти. Крім президента, який є її головою, до складу увійшли голова Офісу президента Андрій Єрмак, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов, голова СБУ Іван Баканов, голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, перший віце-президент Національної академії наук України Володимир Горбулін, профільний заступник голови Офісу президента України Роман Машовець, а також ще два народних депутата - голови комітетів парламенту.

Під час голосування висувалося чотири кандидатури, при цьому Олега Уруського серед них не було.

За словами співрозмовника "Главкому" під час голосування порівну голосів отримали Сергій Тихонов і Віктор Попов.

Довідка "Коментарів": в Україні зараз проводиться реформа оборонно-промислового комплексу (ОПК) і створюється окреме міністерство, яке буде займатися оборонною промисловістю. Згідно з рішенням президента, очолювати таке міністерство має міністр - віце-прем'єр-міністр з питань ОПК.

Фахівці говорили про важливість такого міністерства ще в 2013 році. Воно потрібно для того, щоб вся господарська діяльність оборонної промисловості координувалася урядом, а в Україні дійсно з'явилася військово-технічна політика. Таке міністерство як центральний орган виконавчої влади передбачає прийнятий в 2018 році Закон України "Про національну безпеку".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися