Влада одного з міст Харківщини не хочуть демонтувати меморіальні дошки Жукову

Інститут національної пам'яті порекомендував владі прибрати об'єкти

В Ізюмі міська влада відмовляється знімати меморіальні дошки СРСР маршалу Георгію Жукову. Про це розповів KHARKIV Today з посиланням на лідера організації "Декомунізація. Україна" Вадима Позднякова.

"Ми зв'язувалися з Ізюмським міськрадою щодо цих двох дощок і ще кількох об'єктів. І якщо з тими об'єктами, ми все вирішили, то стосовно дощок ми отримали відмову. Ми потім звернулися в Інститут національної пам'яті, який дав їм роз'яснення. Ізюмський міськрада чомусь вважає, що пан маршал Жуков не потрапляє під дію закону, і ми попросили профільну інституцію трохи роз'яснити", – повідомив активіст.

Активісти звернулися в Інститут національної пам'яті. Той, у свою чергу, порекомендував Ізюмському міськраді прибрати вищезазначені об'єкти.

Поздняков додав, що якщо міськрада проігнорує рекомендацію, то демонтаж вони організовують самі.

"Не можу вам точно сказати, коли це відбудеться, але після Дня Незалежності цих дощок точно не буде", – заявив Поздняков.

KHARKIV Today звернувся в Ізюмський міськрада, але в приймальній відповіли, що ніхто не зможе прокоментувати цю ситуацію.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення міськради про перейменування проспекту Григоренка до проспекту Жукова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися